recept: Kapros-sonkás-juhtúrós pulyka, Kifőzde
Kapros-sonkás-juhtúrós pulyka
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

4 derék szelet pulyka- v. csirkemell,
15 dkg füstölt tarja,
20 dkg juhtúró,
fél fej vöröshagyma,
fél csomó friss kapor,
2 gerezd fokhagyma,
1 tojás, liszt, prézli, 1 evőkanál tej,
só, bors, zsír



A pulykamell-szeleteket 0,7 cm vékonyra kiverem és befűszerezem, félreteszem.
A füstölt tarját igen apróra feldarabolom, a kaprot megmosom, szárát eltávolítom és felaprítom, a hagymát-fokhagymát belereszelem, megsózom, rendesen megborsozom, és villával az egészet jól összekeverem.
Ezt a masszát rákenem a hússzeletek egyik felére, a másik felét ráhajtom, és mint a rántott húst, kipanírozom.
Zsírban szépen kisütöm, és párolt rizzsel tálalom.
Fejes salátát, zsenge káposztasalátát vagy uborkasalátát adok hozzá.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: panírozás
 párolt rizs
 fejessaláta
 káposztasaláta

Forrás: Annyi ilyesmi készül, én is csináltam egyet, nagyon finom!

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.02.01. Utoljára frissítve: 2009.02.01.
Utolsó megtekintés: több, mint 1 napja (2024-05-02 10:45:51 - 1.57)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez